Vatorsecurities.se använder sig av cookies för att ge dig som besökare en så bra upplevelse som möjligt.

Nyheter

Vator Securities rådger Moberg Pharma i 121 MSEK företrädesemission

8 april 2022

Moberg Pharma AB är ett svenskt läkemedelsbolag med fokus på kommersialisering av egenutvecklade läkemedel baserade på beprövade substanser. Bolagets främsta tillgång är MOB-015 – en ny utvärtes behandling av nagelsvamp. Kliniska fas 3-studier av fler än 800 patienter för MOB-015 indikerar att produkten har potential att bli den framtida marknadsledaren inom nagelsvamp.

Moberg Pharma har avtal med kommersiella partners på plats i bland annat Europa och Japan och bolagets målsättning är att få första marknadsgodkännande och lansera MOB-015 under 2023.  

Läs mer

Vator Securities rådger Expres2ion Biotechnologies i 73 MSEK företrädesemission

6 april 2022

ExpreS2ion Biotech är ett biotechbolag som utvecklar vacciner baserade på komplexa proteiner vilka riktar sig mot infektionssjukdomar och cancer. Bolaget utvecklar en pipeline av förebyggande- och terapeutiska vaccinprodukter samtidigt som intäkter genereras genom utlicensiering av bolagets ExpreS2 plattform.

ExpreS2ions ledande kandidat är ett vaccin mot COVID-19 som är utlicensierat till Bavarian Nordic. Positiva fas II data rapporterade i februari 2022 och fas III förväntas inledas under H1 2022.

Läs mer

Vator Securities rådger S2Medical i 21 MSEK företrädesemission

15 mars 2022

S2Medical är ett bolag grundat år 2013 med säte i Linköping som utvecklar och säljer sårläkningsprodukter med fokus på brännskador och kroniska sår.

Bolaget har en vision att erbjuda ett helhetskoncept inom sårläkning med produkter inom debridering (rengöring av sår), granulering (uppbyggnad av vaskulär vävnad) och re-epitelialisering (återbildning av hudepitel i sårområdet). 

Läs mer

Vator Securities rådger Rebelle i 200 MSEK IPO

25 februari 2022

Rebelle driver en europeisk online-marknadsplats, Rebelle.com, för försäljning och köp av second hand-modeartiklar och accessoarer från lyxmärken.

Rebelle erbjuder försäljning och köp av världens mest eftertraktade modemärken som Louis Vuitton, Chanel, Gucci, Hermès och Prada samtidigt som bolaget bidrar till att öka kundernas medvetenhet om hållbarhet och cirkularitet inom modebranschen. Bolaget erbjuder fler än 200 000 produkter till, och som är listade av, kunder i hela Europa med fokus på EU. 

Läs mer

Vator Securities rådger Cyxone i 67 MSEK företrädesemission

21 december 2021

Cyxone är ett svenskt medicinskt plattformsföretag i kliniskt skede som fokuserar på ett utveckla och avancera nya lösningar för patienter som lider av svåra autoimmuna sjukdomar såsom reumatoid artrit (RA) och multipel skleros (MS).

”Likviden från Företrädesemissionen kommer att göra det möjligt för oss att implementera nästa viktiga steg i utvecklingen av Cyxones nya behandling för reumatoid artrit (RA). Vi har en robust och välstrukturerad plan för att leverera värdeskapande till våra aktieägare samt till patienter över hela världen och vårt erfarna team ser nu fram emot att ta Bolaget till nästa nivå,” säger Tara Heitner, vd, Cyxone.

Läs mer

Vator Securities rådger Idogen i 50 MSEK företrädesemission

17 december 2021

Idogen är ett svenskt bioteknikbolag som utvecklar tolerogena cellterapier med syfte att behandla oönskad aktivering av immunsystemet.

Bolaget bedriver tre utvecklingsområden med fokus på behandling av patienter med oönskad aktivering av immunsystemet. För den längst framskridna kandidaten, IDO 8, ämnad för patienter med svår blödarsjuka och med antikroppar mot sin behandling, har bolaget för avsikt att lämna in ansökan om godkännande för start av klinisk fas I/IIa-studie under december månad 2021.

Läs mer

Vator Securities rådger Precise Biometrics i 23 MSEK riktad emission

30 november 2021

Precise Biometrics är en global leverantör av programvara för identifiering som erbjuder produkter med en rad olika tillämpningar för identifiering på ett bekvämt och säkert sätt. Precise erbjuder produkter med olika applikationer som gör det möjligt för individer att identifiera sig genom att använda sina egna unika mänskliga egenskaper.

Precise avser att använda nettolikviden från den riktade emissionen till att finansiera en del av bolagets förvärv av EastCoast Solutions.

Läs mer

Vator Securities rådger SenzaGen i 30 MSEK riktad emission

29 oktober 2021

SenzaGen avser att bli en ledande aktör inom djurfri toxikologisk testning och driva omställningen från djurtester till metoder som bättre överensstämmer med hur människor biologiskt fungerar.

Bolagets tillväxtstrategi omfattar fortsatt kommersialisering av den egenutvecklade testplattformen GARD®, expansion av testportföljen samt utvärdering av förvärvsmöjligheter med fokus på bolag som är lönsamma, växande och kompletterar SenzaGens erbjudande.

Läs mer