Nyheter

Vator Securities rådger Chordate Medical i 42 MSEK Företrädesemission | Q4 2023

23 december 2023

Chordate Medical är ett medicintekniskt bolag som har utvecklat, patenterat och CE-märkt Ozilia® Migraine (tidigare K.O.S), en neuromodulerande och läkemedelsfri behandlingsteknik mot kronisk migrän och kronisk rinit.

Behandlingen har bevisad effekt enligt en nyligen genomförd klinisk studie och marknadsförs i Finland, Tyskland, Storbritannien, Italien, Israel samt i gulfområdet.

Läs mer

Vator Securities rådger InCoax Networks i 53 MSEK Företrädesemission

19 december 2023

InCoax Networks ger ny användning till fastigheters befintliga koaxialkabelnät för förlängning av fiber och fast yttäckande radioaccess (FWA) till världens ledande bredbandsoperatörer.

Tekniken är ett högpresterande, framtidssäkert, pålitligt och kostnadseffektivt komplement, som minskar installationstiden och förbättrar anslutningsgraden, för ökad digital integration och bred tillgång till internet. 

Läs mer

Vator Securities rådger Svenska Aerogel i 51 MSEK Företrädesemission

18 december 2023

Svenska Aerogel tillverkar och kommersialiserar det mesoporösa materialet Quartzene®. Svenska Aerogels affärsidé är att tillgodose marknadens behov av nya material som möter globala mål för hållbarhet.

Quartzene® är flexibelt och kan skräddarsys i olika applikationer för att tillföra avgörande egenskaper i en slutprodukt. Bolagets vision är att vara den mest värdefulla affärspartnern med banbrytande materiallösningar för en hållbar värld.

Läs mer

Vator Securities rådger Saniona i 140 MSEK Företrädesemission

15 december 2023

Saniona är ett biofarmaceutiskt företag i klinisk fas som fokuserar på epilepsi och upptäckt och utveckling av läkemedel som modulerar jonkanaler. Sanionas pipeline inom epilepsi inkluderar fas 2-tillgången SAN711 för behandling av absensanfall, den prekliniska substansen SAN2219 för akuta upprepade anfall och Kv7-programmet för refraktära fokala anfall.

Utanför epilepsi Saniona har tre kliniska program redo för partnering. Sanionas längst framskridna läkemedelskandidat, tesofensin, har utvecklats mot myndighetsgodkännande för fetma i Mexico av Sanionas partner Medix, medan Tesomet™ är redo för fas 2b för sällsynta ätstörningar och SAN903 är redo för fas 1 för inflammatorisk tarmsjukdom.

Läs mer

Vator Securities rådger Howwe Technologies i 15 MSEK Private Placement

13 december 2023

Howwe har utvecklat en marknadsledande SaaS-plattform som accelererar kunders exekvering och finansiella resultat. SaaS-applikationen assisterar VD:ar och deras underliggande organisationer med strategiexekvering.

Marknaden för strategiexekvering genom digitala verktyg är underutvecklad med ett uppenbart behov av en applikation för att driva strategisk exekvering och digital transformation.

Läs mer

Vator Securities rådger ESTRID i 93 MSEK Private Placement

6 december 2023

ESTRID är ett snabbväxande skandinaviskt rakhyvel- och kroppsvårdsvarumärke som omdefinierar den europeiska rakhyvelsmarknaden genom att vinna marknadsandel mot etablerade spelare genom att erbjuda prisvärda, högkvalitativa produkter som är 100 % veganska.

ESTRID redovisade 438 miljoner SEK i intäkter 2022 och en fantastisk tillväxt om 93% jämfört med 2021. Under 2023 fortsätter snabb europeisk tillväxt med starkare lönsamhet, med Norden, Tyskland och Storbritannien som nyckelmarknader.  

Läs mer

Vator Securities rådger ZignSec i 9 MSEK Riktad Emission

28 november 2023

ZignSec är en teknikkoncern inom den snabbt växande RegTech-branschen. Företaget tillhandahåller en SaaS-plattform med digitala realtidslösningar för kundkännedom och ID-verifiering med global räckvidd.

Lösningarna används av företag som i sin tur kan optimera sina processer för att ”onboarda” både företagskunder och konsumenter och samtidigt säkerställa efterlevnad av ständigt föränderliga lokala och globala regulatoriska krav för Know Your Customer (KYC) och Anti Money Laundering (AML).

Läs mer

Vator Securities rådger WntResearch i 56 MSEK Företrädesemission

21 november 2023

WntResearch är ett biotechbolag inom onkologi som utvecklar nya terapier för att motverka utveckling av cancermetastaser. Bolagets forskning är fokuserad mot att studera det kroppsegna proteinet WNT5A, som i vetenskapliga studier visat sig påverka tumörcellers förmåga att förflytta och sprida sig i kroppen.

WntResearch läkemedelskandidat Foxy-5 är en peptid som efterliknar WNT5A:s funktion med syfte att minska rörligheten och spridningen av cancerceller och därigenom motverka att metastaser uppstår.

Läs mer