12 oktober 2023

Vator Securities rådger Fragbite Group i 22 MSEK Riktad Emission

Om Fragbite Group AB (publ) 

Fragbite Group AB (publ) är en svensk företagsgrupp med en portfölj av dotterbolag som utvecklar, anpassar och publicerar spel och esportinnehåll inom GAMING, ESPORT och WEB3. Deras produkter utvecklas för såväl traditionella plattformar – PC, mobil och konsol – som för moderna web3-plattformar vilka bygger på blockkedjeteknologi. Gruppen har huvudkontor i Stockholm och drygt 80 medarbetare i Sverige, Frankrike, Nederländerna, Gibraltar och Egypten. Fragbite Group är noterat på Nasdaq First North Growth Market.

Bakgrund och motiv för den riktade emissionen

  • Syftet med den riktade emissionen är huvudsakligen att finansiera förvärvet av Fall Damage samt den fortsatta driften av Fall Damage och utvecklingen av dess taktiska First Person Shooter (”FPS”) spel ALARA Prime fram till lansering. 
  • Sedan 2019 har Fall Damage utvecklat ALARA Prime, ett taktiskt FPS spel. Den omåttligt populära FPS spelgenren innehåller några av de mest historiskt framgångsrika titlarna på den globala spelmarknaden.
  • Taktiska FPS spel har, utöver standardmekanik, ett ytterligare djup i speldesignen som kräver mer taktiskt tänkande, samarbete och färdigheter. Dominerande taktiska FPS spel som Counter-Strike och Valorant har två konkurrerande lag, men det som utmärker ALARA Prime är att det har ett tredje lag, vilket radikalt förändrar speldynamiken och öppnar upp för ett flerdimensionellt taktiskt tillvägagångssätt.
  • Kombinationen av spel med tre lag, en djup arsenal av vapen och verktyg, samt en innovativ speldesign inspirerad av sportvärlden, skapar unika spelsituationer som för närvarande inte kan hittas i något annat taktiskt FPS spel på marknaden.
  • Motivet till förvärvet av Fall Damage är att ALARA Prime har en betydande intäktspotential för Fragbite Group, med flera synergier som skapas inom koncernens ekosystem med affärsområdena gaming, e-sport och web3. 

Pressmeddelande 

Caset

Förvärvet av Fall Damage har en betydande intäktspotential för Fragbite Group, med flera synergier som skapas inom koncernens ekosystem med affärsområdena gaming, e-sport och web3. Att förvärva en studio med AAA-kapacitet till ett mycket konkurrenskraftigt pris, 20 MSEK, i förhållande till vad som har investerats i utvecklingen av ALARA Prime hittills, är en unik möjlighet som ligger i linje med Fragbite Groups strategi. Genom förvärvet kommer Fragbite Group assistera med det sista steget i utvecklingen av ALARA Prime inför den planerade lanseringen 2024. Fragbite Group kommer lansera ALARA Prime genom att anlita en spelförläggare, bidra med go-to-market strategi samt säkerställa breda intäktsströmmar genom att utnyttja expertis och resurser inom gruppen. 

Fragbite Groups hemsida